AXEL HERJÖ MUSIK

Axel Herjö & Karin Herjö

Axel Herjö och dottern Karin Herjö har som klassisk duo spelat tillsammans sedan 1985 och gett åtskilliga konserter i Sverige, Danmark och Italien. Låtspelandet har alltid varit en viktig del av familjen Herjös musicerande och "Låtar för fioler" är den senaste hyllningen till denna folkmusiktradition.


Axel Herjö
Axel Herjö är född i Härjedalen och lärde sina första låtar av sin far. Under årens lopp har han upptecknat, komponerat och arrangerat låtar från Jämtland, Härjedalen och Medelpad. Dessutom har han gjort många grammofon- radio- och TV-inspelningar med folkmusik. Han är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm, studier i Rom og Berlin och har tillhört Kgl. Hovkapellet, Radiosymfonikerna och Kgl. Filharmonikerna i Stockholm.

Karin Herjö
Karin Herjö är uppväxt med låtspel. Har också medverkat i folkmusikprogram i TV och Radio och vid musikfestivaler. Låtspelskurser i Jämtland har bidragit till hennes stora intresse för jämtlåtar och speciellt för Lapp-Nils låtar. Hon är utbildad med diplomexamen från Det kgl. danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Vidare studier i Rom och Lausanne, Schweiz för Pierre Amoyal och är nu verksam sóm violinist i Köpenhamn.

 

AXEL HERJÖ MUSIK
LÖKGATAN 21, SE-26257 ÄNGELHOLM
SWEDEN
TEL +46 (0)431 88308